2015. január 20., kedd

Fekete erdő torta


Fekete erdő torta krém


  1. fajta
Hozzávalók: 0,5 l habtejszín
     4 cs. habfixáló
     2 ek. porcukor
     1 cs. vaníliás cukor
     1/2ü. meggy
     1 tk fahéj
     lekvár (a piskóta megkenéshez)



A habtejszínt a porcukorra és vaníliás cukorra és a habfixálóval kemény habbot kell verni. Majd a meggyet lecsepegtetjük és fahéjas porcukorban megforgatjuk. A piskótát megkenjük a lekvárral. ( én szeretem a meggy lekvárt így általában azt is használom, de nagyon jó baracklekvárral, vagy a narancslekvárra is nagyon finom)
A következő lépésben a krémet kenem rá majd megszóróm a meggyel. És így rétegezem. És persze ez a mennyiség a 26-os tortához elég és díszíteni is lehet.
Azért nem szoktam belekeverni a meggyet, mert a maradék krémmel bármilyen díszítést lehet készíteni.

 

2. fajta


Hozzávalók: 0,5 l habtejszín
     1cs. vaníliakrém por
     tej ( a krém porhoz való mennyiség, mert minden krémhez más mennyiségű tej kell)
     2 ek porcukor
     1 cs. vaníliás cukor
     ½ ü. meggy
     fahéj
     lekvár

 

Itt is a habtejszínt a porcukorral és vaníliás cukorral keményhabbá verjük. Itt azért nem írtam habfixálót, mert a krém is elég kemény lesz ahhoz hogy a két krém együtt elég kemény lesz a töltéshez és díszítéshez. A következő lépés pedig a krém port elkészíteni a megadott leírás szerint. Majd a két krémet egyesítjük és amíg a meggyet lecsurgatjuk és előkészítjük a krémet a hűtőben pihentetjük.
Itt is a piskotát lekváral kenjük meg majd a krém és végül a meggy. Itt is a megy elég a torta megtöltéséhez és díszítéshez.


Tudom hogy a torta külsője nem tükrözi a belső izét, de nem volt még olyan fekete erdő tortám ahol csak az egyszerű külső kellet volna. Viszont a bejegyzést nem akartam torta fotó nélkül hagyni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése