Fekete erdő torta krém
- fajta
Hozzávalók: 0,5 l habtejszín
4 cs. habfixáló
2 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2ü. meggy
1 tk fahéj
lekvár (a piskóta megkenéshez)
A habtejszínt a porcukorra és vaníliás cukorra és a habfixálóval kemény habbot kell verni. Majd a meggyet lecsepegtetjük és fahéjas porcukorban megforgatjuk. A piskótát megkenjük a lekvárral. ( én szeretem a meggy lekvárt így általában azt is használom, de nagyon jó baracklekvárral, vagy a narancslekvárra is nagyon finom)
A következő lépésben a krémet kenem rá majd megszóróm a meggyel. És így rétegezem. És persze ez a mennyiség a 26-os tortához elég és díszíteni is lehet.
Azért nem szoktam belekeverni a meggyet, mert a maradék krémmel bármilyen díszítést lehet készíteni.
2. fajta
Hozzávalók: 0,5 l habtejszín
1cs. vaníliakrém por
tej ( a krém porhoz való mennyiség, mert minden krémhez más mennyiségű tej kell)
2 ek porcukor
1 cs. vaníliás cukor
½ ü. meggy
fahéj
lekvár
Itt is a habtejszínt a porcukorral és vaníliás cukorral keményhabbá verjük. Itt azért nem írtam habfixálót, mert a krém is elég kemény lesz ahhoz hogy a két krém együtt elég kemény lesz a töltéshez és díszítéshez. A következő lépés pedig a krém port elkészíteni a megadott leírás szerint. Majd a két krémet egyesítjük és amíg a meggyet lecsurgatjuk és előkészítjük a krémet a hűtőben pihentetjük.
Itt is a piskotát lekváral kenjük meg majd a krém és végül a meggy. Itt is a megy elég a torta megtöltéséhez és díszítéshez.
Tudom hogy a torta külsője nem tükrözi a belső izét, de nem volt még olyan fekete erdő tortám ahol csak az egyszerű külső kellet volna. Viszont a bejegyzést nem akartam torta fotó nélkül hagyni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése